Hej tomtegubbar

 När saker och ting flyter på är det bra. Ofta är det ju inte så, men det finns gånger då effektivitet, samarbete och inställning gör underverk. Kan vara i lagidrott, dock inte Sverige i matchen mot Tjeckien i torsdags, eller när ett uppdrag skall utföras. Ska det rensas 300 kilo torsk krävs det arbetsflyt och likaså vid grannedtagning.

Så här är det. De allra flesta människor vill ha en gran eller två till jul. Det finns alltså en marknad för det och därför ökar även beståndet av granodlare. Jag fick alltså turen att vara med i denna procedur, när granar skall röjas för att sedermera glädja massorna i juletid. Jag var i genusmässig minoritet, eftersom det var skoterklubben som jobbade. Konstigt nog hamnar jag ofta i mansdominerade sammanhang. Det kom traktorvagn efter traktorvagn fullastad med granar. Även blågran, som luktar som en blandning av gin och tonic och kattpiss. Är man lite bakis är det ingen höjdardoft. Granar skola nätas, samt medelst armkraft staplas i maskinhallen. Det gick som en dans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

3 reaktioner på ”Hej tomtegubbar

  1. aa men visst ääääre firrnt ven jurlgrarn te juul, å alle desse tomtara å nissa å lucier å allt va jul´n ha å erbju……så ba vi fo nan schnöö så, för d ska du veta att ställ ut´n tomte pa gårn lave stena röttren å räven du vet de de de de de hörn´t ihop de e! Å för övrit så måst ja ju säjje de att du fott tell en fiiin´en blågg

  2. ja hörrlö ja kan väll int själv tycke att ji ä na storrte fän å juurla ä men nå finnes d na korte ögonblicka som en kan känne lite värme å na mys, söm texempel när en fo häng opp na pingelkurlern å glittervadd´n å allt d dänne, men ända ä d ju´n ja söm gett sömmarn ett ansikte om man jusöm säg da, sömmarn kan ji ju säge att den höör semester´n tell om man säg såå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s