Ett svanhopp i Örnsköldsviks kulturlivs karga vatten

Jo jag vågade mig på det. Det var Läslusta på Parkbibblan och ett antal grånade skallar hade landat i lokalen. Det skulle handla om julklappstips och Bo R Holmberg, gamle obeskrivbare kollegan Lars Sundman, Annica Häggström Rudsten och några till skulle tipsa om läsning i juletid. Det var väldigt mysigt. Sundman berättade om en biografi om gamle teaterskådisen Hasse Ekman. Jag kommer nog aldrig läsa den, men han har en förmåga att göra böcker intressanta. Bo R berättade om Jo Nesbös Huvudjägarna som jag köpte på stört (både bildligt och bokstavligt). Annica gjorde en helt underbar presentation av Mamma Mu läser och Bo R pratade om Kerstin Ekmans Grand final i skojarbranschen, som jag blev omåttligt sugen på. Gustavs grabb av Leif GW avhandlades också och en hel drös till.

Detta var underbart. Jag njöt som en katt.

Kulturlivet är kargt i Örnsköldsvik. Arrangörer var Parkbiblioteket, Akademibokhandeln och Kulturens Vänner. Jag satt en tag och undrade vad kulturens vänner i Örnsköldsvik gör. Eller snarare hur de hanterar det kulturella irrbloss i en stad där Peter Forsberg är gud och folk går man ur huse när Tomas Ledin är på parken. De kan inte ha det lätt. Jag ska bli medlem.

Annonser

5 reaktioner på ”Ett svanhopp i Örnsköldsviks kulturlivs karga vatten

  1. Asså… KV har haft Ivar Tornéus på besök f l e r a g å n g e r ! Visserligen har jag hängt med Ivar i Paris men det var ju så länge sedan. Åhhh Ivar…

    Sharon

  2. Klart du ska gå med i KV, Linda!! Och läsa Huvudjägarna – har du missat den?! Kul att höra lite om Läslustan, det kändes lite knepigt att inte vara där.

  3. Sharon – Hängt med Ivar i Paris… Vad är det jag hör.. Tina – jag har ju aldrig varit där, men det var en väldigt positiv överraskning. Du är saknad, vet du.

  4. Nja… så mycket mer upphetsande var det tyvärr inte då det även följde med ett gäng korkskallar som inte hade vett att lämna mig och Ivar séparé.

    Sharon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s