Vad är det med människor som ser hockey?

Jag såg Modo i Fjällräven Arena igår. Rävlyan i folkmun. Som av en händelse, eller en ödes försyn, fick jag en biljett och jag och mästerboktipsaren satte oss iförda röda stadiumtröjor och hoppades på vårt stillsamma frökenvis på vinst. Tilläggas bör att jag ej är vansinnig Modosupporter, men jag vill ju givetvis att de ska vinna och rycks med i matchen som alla normalt funtade individer.

Bakom oss satt ett antal inte så normalt funtade individer. En rad rödfärgade cougars var ute och gjorde stan osäker, tänkte dom nog och jag kände mig lite osäker själv när jag satt raden nedanför och tvingades lyssna på deras onyanserade och rabiata invektiv. Så fort någon usel modospelare råkade schabbla i egen zon så var det fan och helvete och jävla idiot och mycket mer därtill. Jag är inte särskilt känslig, men de var i det övre gränslandet för vad som kan tänkas vara okej på en fredagkväll med öl i systemet. Eller cougars dricker ju rödvin förstås. Det som störde mig mest är att när Modo spelade bra och var fantastiska så var det alldeles knäpptyst på övre raden. Så spaningen blir – ska man alltid enbart påtala svagheter och ivrigt peka ut dessa med rödmålad pekfingernagel och fyllesprucken stämma? Eller kan man välja att se det som är bra?

Annonser

14 reaktioner på ”Vad är det med människor som ser hockey?

 1. Jag är en människa som ser hockey. Men ingen cougar förstås! 😉 Imorgon åker det två ”gubbar” till Skellefteå igen.

 2. Jag vet att du är en människa som ser hockey. det kan ingen inom en hundrametersradie av dig undgå, BJ. Men du är duktig på att ge beröm också och därför är du fortfarande placerad i kategorin BRA

 3. Jag håller fullständigt med dig!
  Men något som också kan vara irriterande är om man då provar att ropa och heja fram själv,under tiden dom spelar bra,så kan du få kastat sura elaka miner mot dig och blickar som ser ut som att dom just har sett en utomjording!!
  Haha! Folk!!;o)

  Brukar halka in på bloggen din ibland,massa intressant läsning,stå på tjejen!:)

 4. Jag tittar också på hockey, nästan slaviskt faktiskt, och jag kan absolut säga hårda ord ibland. Hemma i soffan, där bara maken hör. (Han har ju hört dem förut, så att säga…) Men visst är det tråkigt med en sån upplevelse som din! Jag kan absolut förstå att man blir besviken när det inte spelas bra – men det är ingen ursäkt för att vräka ur sig vad som helst. Då är det i så fall bättre att visa sitt missnöje genom att lämna sin plats. Det har inget med med- och motgångar att göra, absolut inte. Jag ser gärna en match där MODO spelar bra även om de torskar rejält, mycket hellre det än att se en uselt spelad match som ändå resulterade i vinst. Det är få saker jag uppskattar så mycket som ett snyggt spel, och en publik som har vett att uppskatta det – och det tycker jag faktiskt att Ö-vik har. Det är på få andra ställen som en snygg dragning som säkert gått de flesta förbi kan få flera tusen spontana applåder. Men undantag finns alltid. As usual.

  • Ja för det var en så himla bra match och bredvid oss satt en liten pojke och såg rätt beklämd ut. Så det var inte bara jag som reagerade. Och jag är ingen lammunge, jag rycks också med och häver ur mig, särskilt när det är viktiga matcher som den här.

 5. Ishockey…ooh those were the days när jag hade koll på aktiviteterna i elitserien för att kunna starta illasinnade diskussioner i syfte att irritera ett och annat skägg när det hade gått dåligt för Modo. Numera är jag en stillsam och vän samt helt hockeybefriad brunett som på sin höjd kommer ihåg att skicka ett glättigt sms till mustaschen när Modo åkt ut ur slutspelet. Förra året skickade jag en vänlig ”Åh vilken underbar morgon”- hälsning till nämnde mustasch och möttes av ett diaboliskt svavelosande sms fyllt av särskrivningar! (Säga vad man vill men mustaschen VET verkligen vad jag avskyr…) Trots molnet av svavel tog det mig lång tid att sluta skratta efter det. Behöver jag säga att jag redan ser fram emot årets sms som jag skall skicka söderut?

  Sharon

 6. Hahaaa! Du är en ondskefull människa! Mustaschen har uppnått sällan skådat anseende i mitt arbetsrum då han varit behjälplig i curlingsammanhang.. Känns det igen? Curlingdiskussionerna? Oändliga samtal om curling? Det är inte bara hockey, serru…:)

  mvh
  Mattias Weinhandl

  P.S Skickade en liten grattishälsning till vår solstråle till elev som ska bli manusförfattare. Han drog en halv millimeter på smilbanden.

 7. Den lilla favorittrynet… jag har alltid varit svag för de människor som likt Eastwoods spagetti- karaktärer inte ler en mm i onödan. Sitter just nu och preparerar mina små rosenknoppsöron med hörselproppar. Jag skall nämligen alldeles strax skicka iväg ett extra vänligt godmorgon- sms…

  Sharon

  • Sms:et var en succé… åtminstone utifrån mitt sätt att se på saken. Tänk vad en stor mängd svordomar kan förgylla en trist onsdag i norr.

   Sharon

  • Ja, alternativt bilden på när han håller i detta satans otyg aka en melonskiva… Den bilden har dessutom valsat runt i lokalpressen en sommar, hade jag tagit fotot hade det troligtvis hamnat på en jätteförstoring på utsidan av Parkskolans glasgång.

   Sharon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s