Jag har sett ett program på sexan

Den sista dokusåpan. Det är ett litet kvasirealityprogram där en såpa ska spelas in och helt plötsligt är Sverige överlupet av zombier. Såpaskådisarna, den ena blåklockan efter den andra, barrikaderar sig i ett hus och har både problem med att hålla sams och hålla sig vid liv. Robinson-Robban är med, men tyvärr blir han biten och förvandlas. Till sist får han en kniv genom skallen, men han är inte blåfärgad den här gången. Kvaliten är bedrövlig, men jag undrar hur det kan komma sig att man spelar in detta och visar det på svensk television? I och för sig TV6, men det kanske räknas som svenskt ändå. Walking dead har gått och nu det här. Det saknas bara att HBO gör en storartad zombieserie, så kanske vi har ett genomslag. Tidigare såg jag det underbara Gokväll. Sverker var med och han var bekymrad över dokusåpadeltagare och produktionsbolagens ansvar gentemot dem. Och jag tror att Den sista dokusåpan och Sverker har samma poäng, fast uttrycker det på helt skilda sätt. Var inte med på TV och gör tokiga saker om du inte är stabil och vet vad du ger dig in på. Du kan bli uppäten av zombier eller få posttraumatiskt stressyndrom och ångra dig för resten av livet.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Jag har sett ett program på sexan

  1. Ja, är det på gång saker i Sverige, eller? Zombiesåpa på sexan, robot-science fiction på SVT, grafiska zombieromaner översatta till svenska, egenpublicerade fantasy/sci fi/zombie på vart och vartannat litet förlag… Heja!

  2. Ja men den jag fick hemskickad häromdan – Zombiegirl – var inget att hänga i julgran direkt. Trist, när det väl är någon som ger sig på ett försök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s