Det är mustascher på tapeten

Jag läser en liten bok som heter Changeless av Gail Carriger. Det är mycket underhållande, väldigt brittiskt och jag har tidigare skrivit om Soulless som kommer på svenska (Själlös) i April. Så jag säger inget mer om den än. Men ett litet guldkorn till citat hittade jag, i mustaschpratartider som dessa, Sharon love. Det är huvudpersonen Lady Maccon som funderar över en hårbeväxt överläpp med denna formulering:

”Where had it come from? Had he always had it? For how many centuries had his poor abused upper lip labored under the burden of such vegetation”

Så vilka kända mustascher har vi i vår gemensamma begreppsvärld? Den senaste och inte särskilt lyckobringande var Håkan Juholt. Se hur det gick för honom. Vi har Gunther – Oooh you touched my tralala. Ett mästerligt stycke som för alltid etsat sig fast i folkminnet. Stalin. Einstein. Salvador Dali. Och min litterära favoritfarbror Hercule Poirot.

 

Annonser

6 reaktioner på ”Det är mustascher på tapeten

  1. Apropå udda så finns det en fotobok som heter ”Dalis mustasch”. Boken består av en annorlunda kollektion av foton föreställandes… just det… Dalis mustasch! (Alla tagna av fotografen Philippe Halsman som bl a tagit fotot av ”dödskallen” som man kan se i fjärilen på affischen till ”När lammen tystnar”.) Det är kanske inte den bästa boken i min boksamling men definitivt den mest udda.

    Sharon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s