Internätet – Televisionen 1-0

Det finns ett glapp i svensk kulturbevakning som gör mig riktigt förbannad. Nu är det mycket snack om Hungerspelen, som är en trilogi böcker som slog stort och hårt förra året. Filmen har Sverigepremiär idag. Den är i genren YOUNG ADULT och riktar sig främst till ungdomar från 15 år och uppåt. Förutom denna nyutsprungna åldersgruppsblomknopp finns det en hel del vuxna blomster som också läst dem. Suzanne Collins har diktat ihop en framtidsdystopi som innehåller en hel del samhällskritik. Framtidssamhället är diktatoriskt och det som roar människor är en livesåpa – Hungerspelen – på teven som är ett slags gladiatorspel där unga människor har ihjäl varandra på en rad olika och mycket brutala sätt. Den som överlever vinner.

Då sitter det människor i paneler i olika program och är ganska förvånade över hypen och jävligt dåligt pålästa, men samtidigt ska de uttala sig om filmen och böckerna. Jag skulle vilja se samma hantering av en nobelpristagare. Va? Nä, den författaren har jag inte läst, men jag ska sitta i tv och uttala mig ändå. Landa på vilken bokblogg som helst (nästan) så har de flesta läst och skrivit om böckerna för länge sen. Jag har haft feber i tre dagar och ägnat mig åt att se på teve och läsa bloggar, så jag har forskat intensivt i ämnet kan man säga. Och det var väl inte heller en nyhet men i mediematchen Nätet-Televisionen så vann nätet denna match med 1-0.

Annonser

6 reaktioner på ”Internätet – Televisionen 1-0

  1. En panel bör ju vara påläst kan man tycka.

    Annars är min behållning detta ord : åldersgruppsblomknopp ^-^

  2. Men hallå.Tycker att det är ganska genomgående i MÅNGA sammanhang.Filmkritiker som fullkomligt hatar komedier och ska referera Jim Carey´s senaste rulle.Eller typ HELA sportredaktionen på ÖA d.v.s hockeygalningar som tvingas skriva om en tävling i konståkning.Det blir INTE bra.Noll engagemang.Man får va glad om dom får till rätt namn,liksom.Sådärja,nu har jag fått öst lite.punkt.

  3. Och gällande filmen- de har inte förstört boken 🙂 DET är ett plus . Samhällskritik när den är som bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s