Tematrio – Titelmän

Den här veckan är jag lite mer i synk och lägger ut mitt svar i detta nu. Lyrans Noblesser har knåpat ihop den här funderingen: Berätta om tre romaner/noveller/texter med ett mansförnamn i titeln!

I am Ozzy – Ozzy Osbourne

Jag betvivlar starkt att han skrivit allt själv, men jag tycker att Ozzys bok verkligen är läsvärd. Han är ju inte klok på en fläck, men det känns inte heller som en nyhet.

Steve Jobs – Walter Isaacson

Biografin om Applegrundaren var mycket bättre än jag trodde. Jobs var ett galet geni som kombinerade tekniskt snille med konstnärlig känsla. Lika galen som Ozzy – fast på ett lite annat sätt.

Geralds lek – Stephen King

Tänkte första ta Flickan som älskade Tom Gordon, men den var redan tagen så det blev denna helt superotäcka King-berättelse. Mannen och frun ska spetsa till sexlivet och medan hon ligger fastkedjad med handbojor i sängen, DÖR karln i något hjärtrelaterat. En av de skrämsligaste böcker jag vet, har läst den fyra gånger. Det är inte bara Ozzy som är tokig!

Två är biografier, vilket kanske inte var tanken hos Lyran. Men jag kör på dem ändå!

Annonser

11 reaktioner på ”Tematrio – Titelmän

  1. Läste ut Jag är Ozzy igår. en riktigt rolig bok om en helt stollig person. Du har rätt i ditt antagande att han inte skrivit boken helt själv. Han har fått hjälp utav Chris Ayres. Dina andra två böcker har jag inte läst.

    • Jag var inte helt inne på den heller, men helt plötsligt blev det ett sug bland eleverna efter rockböcker och då var jag mer eller mindre tvungen att haka på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s