Angenäma besvär

Charlie Higsons tredje bok om de zombiefierade mammorna och papporna skall recenseras den 12/10 liksom Carrigers tvåa i svensk översättning – Chanslös. Jag undrar varför förlagen väljer prick samma dag – det är som SVT skulle lägga Robinson samtidigt som fyran visar Idol. Jag blir inte riktigt klok på hur förlagsbranschen funkar alla gånger. Men jag har fått mina recensionsex och ska alls inte gnälla.

Jag lånade Kaffe med musik, som en gemytlig motvikt till zombie-YAn och urban fantasy-Alexia. Jag tror jag har kommit till samma slutsats som många andra bloggare när det gäller Flickan från ingenstans av Justin Cronin – 300 sidor in ger jag upp. Den är inte jättefängslande och jag kan inte motivera mig att fortsätta. Men vampyrerna eller vad de är i boken är riktigt vidriga och med tanke på att det ska bli en trilogi känns det oöverblickbart.

Annonser

6 reaktioner på ”Angenäma besvär

  1. Hej på dig kära du! Titeln Kaffe med musik tilltalar mig men jag skulle vilja veta vad den handlar om innan jag får för mig att köpa eller låna den, så skriv gärna några rader är du snäll. Kram från Inger.

    • Det enda jag vet än så länge är att författaren skrivit en bok som heter Sirliga män sökes och att den här Kaffe med musik handlar om äldre damer. Återkommer med mer info inom kort.

    • Hej! Jo den är trean i en serie som handlar om en grupp barn/ungdomar som överlevt en zombieapokalyps där de vuxna äter barn. Och Chanslös eller Changeless är jättebra och väldigt rolig:-)

  2. Du sällar dig till mig och Jonny vad gäller Flickan från ingenstans alltså… Gör dig beredd på mothugg för de allra flesta andra verkar ha älskat den. 🙂 Fast jag behövde tre försök på två språk för att ta mig igenom den, på slutet drevs jag av ren och dum envishet.

    • Haha – ja det var en feting till bok och OM den hade varit jättebra hade jag givetvis fortsatt läsa, men nu var den bara ganska bra och saknade det där riktiga drivet som krävs för att jag ska orka tackla en sån tegelsten. Äh – jag sket i det:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s