Vilka kroppsdelar kan du komma på?

Lyran har den här veckan en Tematrio med fokus på kroppen. Berätta om tre böcker med kroppsdelar i titeln!

Harry Potter and the Half-Blood Prince – JK Rowling. Är blod en kroppsdel? Ett organ? En vätska och substans givetvis och förhoppningsvis inuti kroppen för det mesta. Den näst sista boken om Harry Potter är lika formidabel som de andra. Snape i fokus, kan man säga.

Kaninhjärta – Christine Ljungqvist. En ungdomsbok av en relativt ny svensk författare som skriver fantastiskt och har en rätt tung och svår historia att berätta här om två tvillingsystrar som är delar av samma personlighet, men som vill så olika saker. Kryddas med Kent-citat.

Drakens ögon – Stephen King. En sagoaktig bok som jag läste för längesedan och inte minns så mycket av annat än att man kunde tjuvkika genom drakens ögon för att se vad den onde Flagg har för sig. Väldigt annorlunda för att vara King och jag gillade den, trots att jag inte fallit för hans böcker om Revolvermannen, som ska vara snarlika.

Annonser

8 reaktioner på ”Vilka kroppsdelar kan du komma på?

  1. Drakens ögon står i bokhyllan bland makens böcker. Men jag har inte läst den. Harry Potter har jag bara sett på film. Din tredje bok har jag inte ens hört talas om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s