Moas hallondelight

IMG_0315

2 paket färdig tårtbotten (man kan ju göra egen)

1 burk Lemon Curd (man kan ju göra egen)

Chokladpudding från pulver (man kan ju…)

250 g rumsvarmt smör

4 äggvitor

2 dl socker

1 dl passerade hallon (eller blåbär som vi hade i)

Vit choklad

Hallon till garnering

Montera ihop fyra tårtbottnar med lemon curd och chokladpudding. Vi dränkte bottnarna med jordgubbssaft också!

Vispa ihop äggvitor och socker i en skål ovanför vattenbad och vispa tills marängsmeten blir varm och sockret smälter. Ta marängen från värmen och fortsätta vispa tills den svalnar – typ 10 minuter. Väldigt drygt men marängen blir skitfin och toppig.

Här kommer vi till det kritiska momentet som vi kommer att skippa nästa gång vi gör tårtan: vispa hastigt i smöret i smeten. Här kan det lätt skära sig (det gjorde det för oss) och vänd sedan i de passerade bären. Garnera med kiwi, vit choklad (obs ej ostskivor som någon illvillig person trodde) och hallon. En ljuvligt god och somrig tårta. Tänk jordgubbar om någon månad till! Mums!

Annonser

2 reaktioner på ”Moas hallondelight

  1. .. och sy sina egna kläder, garva getskinn till vinterstövlar åt samtliga familjemedlemmar, samt baka surdegsbröd.. eller inte:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s