5:2-dieten

Är det inte lite oroväckande att den enda bok jag läst över sommaren är The Fast diet av Michael Mosley och Mimi Spencer? Och nu när tidningarna sent om sider fått fatt på saken så ska det oroas och hållas på om skadan eller nyttan av detta femtvåande. Man kan göra som sambon och köra 7:3-dieten (Arboga) och den är inte särskilt hälsosam den heller. Lustigt att dieter blir så omtalade och herreguade. Folk får väl göra som de vill och ätstörningar i olika grader kommer ändå alltid att finnas så länge vi har det socker- och matöverskott vi har.

Komiskt också att det ges ut kokböcker på temat, när det egentligen bara handlar om korttidsfastande. Att fasta innebär att inte äta. Varför kokböcker då, kan man undra. Jo, om man kollar topplistor i september och januari så domineras de av dieter. Dieter som ska lösa alla överviktigas problem. Och säger man att det handlar bara om att äta mindre och att röra sig mer under resten av livet så blir ingen glad, men det är ju den enkla sanningen.

Argumentet att åldrandet blir långsammare vid femtvå håller, då Mosley och Spencer bevisat detta med tester, eller i alla fall att cellerna är mindre stressade om de inte får näring hela tiden. Men vi har ju en medelivslängd som är rekordhög, vi blir längre och tyngre och äldre med varje generation så det där med att leva längre känns inte som prio ett i min värld. Det vore värre att blir för gammal. Carema har bytt företagsnamn, men äldrevården övertygar inte direkt, så hög ålder är inte eftersträvansvärt tycker jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s