Bokbloggsjerka – ordning och reda i bokröran

jerka11Annika ställer en angelägen fråga i veckans jerka:

Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?

Ordning och ordning.. Inte vet jag egentligen om jag tycker att det är viktigt, men när jag upptäckte goodreads för längesedan hade jag väldigt roligt ganska länge. Jag liksom återupptäckte en hel del gamla böcker, som jag glömt. Jag är inte så intresserad av att hålla reda på vad jag läst alla gånger utan de böcker och författare som gör starka avtryck lagras i hjärnbarken, eller vad det nu är man minns med. Jag har mer sjå med att hålla reda på böcker som jag ännu inte läst och då är ju goodreads bra att ha. Gillar Goodreads. Min bokhylla är alldeles för föränderlig för att vara någon slags lagerplats och bloggen är mer för att fundera om böckerna, inte så mycket för att hålla koll på dem.

Annonser

19 reaktioner på ”Bokbloggsjerka – ordning och reda i bokröran

  1. Jag har ett goodreads-konto men jag använder det knappt. Kanske dags att göra något åt det. Det låter som ett bra system, och att återupptäcka gamla favoriter är ju aldrig fel. 🙂

  2. Jag försöker hålla mig till bara blogg och Goodreads. Det här med att hålla reda på vad jag läser är alldeles nytt för mig och jag känner mig lockad av mycket. Anteckningsböcker, Book collector m.m. Måste försöka stå emot, har inte tid!

  3. Det där med läsönskelistor är särskilt bra, när jag väl står i bokaffären kommer jag aldrig ihåg vad det nu var jag så gärna ville läsa och så kommer jag hem med fem andra istället.

  4. Goodreads är jättebra, men där fyller jag bara i böcker jag läst och de som fortfarande är olästa i hyllan. Önskelista vågar jag inte ha där… 🙂

  5. Jag tycker det är svårare att hålla koll på olästa böcker än lästa. Jag använder Book Collector som ett hjälpmedel. Det underlättar! Mitt största problem är att hålla koll på böcker jag vill läsa men inte äger. Jag slarvar bort lappar och glömmer bort vart jag sparade den där filen på datorn. 🙂

  6. Jag är hopplös på att komma ihåg vad jag läst. Händer ofta att jag köper en ny bok och efter några kapitel inser jag att jag redan läst den… Jag behöver hjälp för minnet. Jag kör excel, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s