Gilla Hata Horan Slutracet

När jag väl hade börjat läsa var det faktiskt svårt att sluta och efter en vecka hade jag läst ut den. Det jag inte visste när jag började läsa boken var att man skulle få se ur tre olika personers perspektiv på vad som hänt, Jonna, Gloria och Robin. Och det som har hänt är att Robin tvingar Gloria att suga av honom. Om hon vägrar hotar han med för att lägga ut nakenbilder på henne på nätet. Det finns folk i samma rum när detta inträffar som tittar på och filmar, filmerna kommer ut på internet. Då startar några som var där en sida på Facebook som heter Hata horan 1.

Den handlar om att de tycker att Gloria är äcklig och ful. Detta ser Glorias bästa kompis Jonna och blir sur och startar Hata horan 2 som handlar om Robin där står det bland annat att han är bög och lögnare. Men tiden går och sidorna bli väldigt populära och nästan alla skriver elaka kommentarer. Gloria börjar få mer makt och känner sig mäktig medans Robin bli mobbad, Jonna tröttnar på allt bråk som försiggår på FB och på skolan hon märker att Gloria blivit taskig och Robin snäll och börjar bli vän med Robin och ovän med Gloria.

9789186969547_200x_gilla-hata-horan_pocketDetta kanske låter lite rörigt men man kan förstå det på ett bra sätt eftersom att författaren berättar allt så smidigt och förståeligt. Det är bra att man kan ge igen och besegra sina monster, men man behöver inte bli ett själv bara för att det är lättare än att vara lite snäll.

Annonser

En reaktion på ”Gilla Hata Horan Slutracet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s